Hirdetés

Számolj le a lakberendezési hibákkal!

2020. január 28., 10:58

Megtaláltuk álmaink lakását, és lassan befejeződik a felújítás is, ezen a ponton sokan azt gondolják, hogy az oroszlán részén már túl vannak, a berendezés már megy magától… Valójában a lakberendezéskor elkövethetünk olyan hibákat, amelyek akár az egyes terek funkcióit is ronthatják. Lássuk, mire érdemes figyelni az egyes helyiségek tekintetében!

A családi élet központja: a nappali

Hirdetés
  • Ne tolj minden bútort a falhoz, mert így egy nagy üres tér keletkezik a szoba közepén, próbáld a lehetőségNem is gondolnánk, de könnyen elronthatjuk a nappali összképét egy rosszul megválasztott szőnyeggel. A nagyobb nem feltétlenül jobb, ebben az esetben azonban - ha tehetjük -, inkább nagyobb méretűt válasszunk.
  • Ne tolj minden bútort a falhoz, mert így egy nagy üres tér keletkezik a szoba közepén, próbáld a lehetőségekhez mérten kihasználni a rendelkezésre álló teret.

A nappali része vagy elzárt gasztro birodalom?

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a lakberendezésben a konyha, azzal, hogy sok lakásban a nappali részévé válik, mások azonban ragaszkodnak az elkülönült, zárható konyhához. Akárhogyan is, van néhány alapszabály, melyet érdemes követni:

  • Jobbkezes lakók számára az alábbi sorrend betartásával minden munkafolyamat gördülékeny lesz: balról jobbra haladva a javasolt sorrend csepegtető vagy pakoló felület az edényeknek, mosogató, munkalap, tűzhely és egy újabb rakodó felület (ezek összesen 3 m hosszú pultot igényelnek, amennyiben ez nem megoldható, valamilyen sarokmegoldást célszerű alkalmazni).
  • A gyakran használt konyhai gépek számára célszerű helyet biztosítani a pulton (például: kávéfőző, kenyérpirító), illetve ezekhez megfelelő mennyiségű csatlakozó is szükséges, ezzel elkerülhető a rendezetlen és balesetveszélyes konyhai környezet.

A nap kezdetének és végének helyszíne: a fürdőszoba

Manapság a fürdőszoba a házi wellness helyszíne lett, ehhez azonban nem szükséges óriási méret, megoldható kis térben is, néhány alapvető tudnivaló azonban itt is van:

  • Amennyiben megoldható, a WC legyen elkülönített helyen, ha nem megoldható, praktikus szagelszívóval ellátott WC-ket is lehet kapni.
  • Zuhanykabinos fürdőbe bátran választhatsz élénk színű csempét vagy egyéb burkolatot, kádas fürdőszobába viszont maradj a finom pasztell színeknél!

A nyugalom szigete: a hálószoba

A hálószoba a pihenés tere, így minden, ami ezt akadályozza, attól szabadulj meg!

  • Válassz körültekintően ágyat és matracot, hiszen ez a nyugodt alvás záloga!
  • A színválasztásnál a lágy színeket helyezd előtérbe, a vibráló színek nem segítik a pihenésed.

Végül ne feledkezzünk meg a fényekről, melynek alapszabálya: 10 négyzetméterre 100 wattnyi fénnyel számolj. Ez alapján tehát semmiképpen sem elegendő egyetlen fényforrás egy szobában, helyette inkább oszd el a fenti wattszámot több fényforrás között (például: asztali lámpa, állólámpa vagy hangulatlámpa).

A fenti praktikus tanácsok mentén könnyen és bosszantó hibáktól mentsen rendezheted be lakásod.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?