Hirdetés

Megnézik, mennyire egészségesek a magyarok – téged is megkérdezhetnek

2019. szeptember 16., 14:38

Mától egészen december közepéig gyűjtik az adatokat.

A lakosság egészségi állapotáról gyűjt adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptember 16. és december 16. között – közölte a hivatal a Privátbankár.hu-val.

Mint írják, Magyarországon az Európai lakossági egészségfelmérésre (ELEF) 2019 őszén – 2009 és 2014 után – ez már a harmadik ilyen alkalommal. 510 településen több mint tízezer, véletlen mintavétellel kiválasztott lakos válaszát várják.

Hirdetés

Az Európai lakossági egészségfelmérés szeptember 16-án indul a 15 éves és annál idősebb, magánháztartásokban élőkere terjed ki. A mintába került személyek kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel, véletlenszerűen történt. Az adatgyűjtés kísérleti jelleggel, az ELEF történetében első ízben, a 15 évnél fiatalabbakra vonatkozóan is tartalmaz kérdéseket, amennyiben a válaszadónak van vele közös háztartásban élő, 6 hónapos és 14 éves életkor közötti gyermeke.

Nem kötelező

A mintába került személyeket a KSH postán küldött levélben kéri fel a válaszadásra, amely kétféle módon történhet. Szeptember 16. és 30. között van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére. Azokat, akik személyesen szeretnének válaszolni, fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel október 1. és december 16. között.

A válaszadás önkéntes. (Bár a felmérésben részt vevők között a KSH ajándékokat – egy 250.000 forint értékű utazási utalványt, valamint az internetes kitöltők körében sportszerutalványokat – sorsol ki.)

A KSH a felmérésből származó adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás lehetőségét kizáróan használja fel. A felmérés eredményeinek első hazai közlése várhatóan 2020 tavaszán lesz, a tagállamok validált adatai az Eurostat honlapján lesznek majd elérhetők.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?