Hirdetés

Könyvelőirodák: bemutatjuk a Stabil Kontakt Kft-t

2020. február 17., 11:40

A vállalkozás elindítója dönthet úgy, hogy nem a saját otthona lesz a vállalkozásának, a cégének a székhelye, hanem egy székhelyszolgáltatót választ a hivatalos leveleinek, küldeményeinek a fogadására - illetve az adóhatóságot sem ő fogadja, hanem ez a bizonyos székhelyszolgáltató.

A 2017. évi CL. törvény, valamint a 7/2017. (VI.1) IM rendelet nyilatkozik arról, hogy mit is takar pontosan a székhelyszolgáltató kifejezés és milyen feladatok vonatkoznak rá:„A székhelyszolgáltató az a személy, aki, vagy amely üzletszerű gazdasági tevékenységként az adózó üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, így különösen a cég (megbízó) székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszer-intézkedések tűréséről.”

Hirdetés

A székhelyszolgáltató kiválasztását követően, arról is határoznunk kell, hogy a vállalkozás könyvelését kire, milyen könyvelési szolgáltatásra bízzuk. Ez lehet a Stabil Kontakt Kft. is, amely a Logosz Cégcsoport partnercége.

A Stabil Kontakt Kft., a Logosz Cégcsoport stratégiai partnere. A Logosz Cégcsoport országosan 19 irodában tud székhelyet biztosítani a vállalkozásoknak, munkatársai mindemellett nagy gyakorlattal végzik el a cégalapítással összefüggő adminisztrációt is. A Stabil Kontakt Kft. nem pusztán most induló vállalkozásoknak biztosít szolgáltatást, hanem már régóta működő vállalatoknak és cégnek is, olyan személyeknek, akik nem elégedettek a jelenlegi könyvelőjükkel és könyvelőváltáson gondolkodnak. A Stabil Kontakt Kft. emellett 4 más szolgáltatással is várja az ügyfeleit.

1. Bérszámfejtés

A cégeknek szüksége van bérszámfejtésre, hiszen a könyvelők ezt tanulták, így profin végzik ezt a munkát. Amennyiben egy apró hiba is csúszik a bérszámfejtésbe, úgy az adott cég súlyos bírsággal is számolhat. A Stabil Kontakt Kft. munkatársai folyamatosan nyomon követik a bérszámfejtéssel összefüggő jogszabályokat is. A bérszámfejtés keretein belül, a feladataik körébe tartozik a biztosításra kötelezettek be - és kijelentése a NAV rendszerébe, elkészítik a kilépő igazolásokat és a munkaszerződéseket. Hatáskörükbe tartozik még a betegszabadság, távolléti díjak számfejtése, a TB ellátások, a táppénz, a CSED, a GYED ügyintézése, illetve a főállású és a részmunkaidős dolgozók aktuális havi bérének számfejtése. További feladataik: megbízási díjak, tagi kivételek, osztalékok, egyéb juttatások számfejtése, bérjegyzékek, bérkifizetési lista átadása, havi utalandó közterhekről lista átadás, havi járulékbevallások elküldése az adóhatóság részére, illetve statisztikák elkészítése a hatóságok részére.

2. Könyvelés

A Stabil Kontakt Kft. könyvvizsgálóval, okleveles adótanácsadóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel biztosít az ügyfelei számára teljes körű, könyvelési szolgáltatást. Mivel felelősségbiztosítással rendelkeznek, így garanciát is biztosítanak a szolgáltatásaikra.

3. Adótanácsadás

A Stabil Kontakt Kft., Budapesten, a József körúti irodájukban már meglevő, és most induló cégeknek adótanácsadást is nyújt. Azok számára, akik cégalapítás előtt állnak, nem csak a társasági forma, hanem a tevékenységi kör kiválasztásában is segítséget nyújtanak. Az adótanácsadás keretein belül a következőkben fordulhatunk a Stabil Kontakt Kft.-hez: adótervezés, adóoptimalizálás, eseti tanácsadás a társasági adó, általános forgalmi adó és a személyi jövedelemadó terén. Mindemellett cégképviseletet is biztosítanak egy esetleges adórevízió során. A tanácsadásba beletartozik még az ügyvitel tervezése, illetve az ügyviteli folyamatok optimalizálása.

4. Eseti megbízás

A Stabil Kontakt. Kft a könyvelés mellett, eseti számviteli megbízásokkal is foglalkozik. Ezek a következők: SZJA - bevallás elkészítése, akár magánszemélyről, akár cégről legyen szó, tanácsadás eseti vagy havi átalánydíjas rendszer keretén belül, cégkivonat, mérlegbeszámoló lekérése IRM központi adatbázisból. További feladatok: visszamenőleges könyvvitelbevallás és beszámolópótlás, hatóságok előtti képviselet eseti jelleggel, illetve évközi mérlegbeszámoló elkészítése, akár hitelhez, akár átalakuláshoz.

Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?