Hirdetés

Így védd az immunrendszered, hogy elkerüljön a betegség

2020. március 12., 09:54

Legyen szó influenzaszezonról vagy vírus okozta járványról, a megfelelő immunrendszer fontossága mindenki számára nyilvánvaló. A probléma abban rejlik, hogy sokan ennek lényegével kizárólag akkor foglalkoznak, mikor a betegség jelei már jelentkeznek. A szervezetet viszont legyengült állapotban nehezebb megerősíteni, mint prevencióval felkészíteni a megfelelő védekezésre.

A belső munka

Hirdetés

Az immunrendszer fő feladata a védelem az idegen anyagokkal szemben - mint a vírusok, baktériumok -, illetve a testben kialakuló kóros sejteknek a kiiktatása. Immunrendszerünk napi szinten küzd a stressz okozta ártalmak vagy épp a külső környezeti hatások ellen. Felveszi a harcot bakteriális fertőzésekkel, vírusos megbetegedésekkel vagy a gyulladásokkal szemben.

Tanácsok az immunerősítéshez

A vitaminok a sarokkövek, ha fokozott védelmet szeretnénk. A B-vitamin a bakteriális fertőzésekkel szemben erősít. Teljesértékű gabonákban, májban, halakban nagy mennyiségben található. A C-vitamin megelőzi a megfázást, és az egyik legerősebb antioxidáns, miközben más vitaminok hatását is fokozza. Számos nyers zöldségben és gyümölcsben megtaláljuk. Az E-vitamin az egészséges sejtműködés alapjául szolgál. Diófélékben és magvakban van jelen. A napfény hatására termelődő, de lazacban vagy tonhalban is megtalálható D-vitamin egészségvédő szerepe is kimagasló.

A gyógynövények igazi hatóanyagbombák a szervezet számára, megelőzik a fertőzés kialakulását, de ha elért minket a betegség, akkor is bevethetőek a gyors gyógyulás érdekében. A legjobb, ha prémium minőségű gyógynövénykomplexet választunk, mert az egyedi módon összeállított, egymás hatását erősítő különböző gyógynövények rendkívül erős komplexitást eredményeznek. Kiváló, ha a tibeti medicina gyógyszerkészítési hagyományából eredő összeállítást választjuk, mert az elképesztő erővel kezdi szervezetünk védelmét felépíteni, jóval erőteljesebben, mintha a gyógynövényeket külön-külön használnánk.

Ilyenkor kell immunerősítés

Amikor immunrendszered nehézségekkel küzd, azt rögtön érezheted. Ilyen állapot, amikor különösen fáradtnak érzed magad, az alvásod minősége sem kielégítő, vagy épp amikor nem tudsz kikapcsolni a napi gondokból, és stresszes vagy. Az immunitásunk ilyenkor veszélybe kerül, mely azt jelenti, hogy a szervezetünk védettsége csökken. Kevesebb fehérvérsejt termelődik, mely hatására a mérgező sejteket nem képes kiiktatni az immunrendszer. A következő esetekben mindenképp lépned kell:

  • Visszatérő fertőzésekkel küzdesz.
  • Megszorításokat vezetsz be a táplálkozásod terén (például egy diéta esetén).
  • Ha jellemzően kevés gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz, vagy sok húst eszel.
  • Fokozott az immunrendszered, és allergiás reakciók - bőrallergia vagy szénanátha - gyötörnek.
  • Betegség vagy műtét utáni állapotban vagy.
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?