Hirdetés

Hogyan működik a homokszűrő?

2020. március 16., 16:16

Nagyon fontos, hogy a medence vize folyamatosan tiszta legyen, amit a víz forgatásával és szűrésével érhetünk el. Ehhez mindenképpen igénybe kell venni valamilyen készüléket, hiszen az elszaporodott algák nemcsak az esztétikai látványt rontják, hanem a fürdőzők egészségére is károsak. Cikkünkben áttekintjük, mi is az a homokszűrő, és miért érdemes választani!

Mire jó a homokszűrő?

Hirdetés

A homokszűrő készülék működtetésének köszönhetően nem szükséges a medence vizét idő előtt cserélni, mivel a berendezés tisztítja azt. A víz tisztításán kívül azonban más előnyös tulajdonsága is van, ugyanis képes megakadályozni, hogy a medence vizében hőrétegek alakuljanak ki, így kellemes hőmérsékletben történhet a fürdőzés.

Azt, hogy milyen homokszűrő készüléket vásároljunk, nagyban befolyásolja a medence mérete.

Milyen elemekből áll a homokszűrő?

A homokszűrő készülék leglényegesebb elemei a következők: az előszűrő bemenettel rendelkező vízforgató szivattyú, a homoktartály, a váltószelep, valamint a tiszta víz visszavezetésére szolgáló befúvó.

A készülék működése, biztonsági előírások

A készülék működésének fizikai alapja rendkívül egyszerű: a medence egyik felétől folyamatosan áramoltatott víz keresztül áramlik a homokszűrőn, amelyen fennakad bármilyen, vizet szennyező piszok. A medence másik pontján található szkimmer, tehát a szűrési bemenet pedig azért felel, hogy nagyobb darabok ne juthassanak el a homokszűrőig, ami így nem tömődik el olyan gyorsan.

Néhány előírást mindenképpen be kell tartani a homokszűrő készülék biztonságos használata érdekében. A szivattyút két méter távolságban kell elhelyezni a medencétől, mindenképpen szilárd helyre; az elektromos csatlakozástól legalább 6,5 méter távolságban helyezendő el. A gépet védeni kell a nedves időjárástól, viszont 35 foknál melegebb vízben sem használható. A gyerekektől védendő, a készülék nem játék, veszélyes őket a közelébe engedni.

Hogyan ne tömődjön el a homokszűrő?

Ahhoz, hogy a homokszűrő sokáig használható legyen, figyelni kell arra, hogy ne tömődjön el olyan gyorsan. Hogyan lehet ezt elérni? Szükséges lehet vízkőoldót használni, hogy a vízkövek ne akadjanak fel a szűrőn, de a nagyobb darab piszkokat sem jó a szűrőhöz engedni, ebben azonban a már említett szkimmer segíthet. Ha mégis eltömődne, a váltószelep megfordításával a víz a másik irányba áramoltatható, a homok fellazul, és újra használható a szűrő.

FRISS: Úgy látjuk, hogy a medenceorias.hu március 15-i bejelentésével igencsak átérezte a jelenlegi állapotot és az idei nyaralásban rejlő kétségeket. Minden vásárlójuknak - ráadásul 2 héttel visszamenőleg is - május 31-ig tartó indoklás nélküli elállási jogot adtak.

Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?