Hirdetés

Hétfőtől nem lehet felszállni a budapesti buszok első ajtajánál

2020. március 14., 14:03

Ezzel az újabb intézkedéssel is próbálják a sofőröket megvédeni a járvány alatt.

(Fotó: Vitézy Dávid Facebook oldala)
(Fotó: Vitézy Dávid Facebook oldala)

Hétfőtől Budapesten is bevezetik az első ajtó környezetének lezárását a járművezetők védelmében – közölte Vitézy Dávid Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szombat délután a Facebook-on.

Vitézy szerint fontos és helyes intézkedés azok védelmében, akik nélkül esély sem lenne a rendszer működésének fenntartására.

Hirdetés

A Budapesti Közlekedési Központ egyébként szerdán jelentette be, átmenetileg felfüggesztik az elsőajtós felszállási rendet a fővárosi közösségi közlekedési járatokon. Elrendelték azt is, hogy minden megállóban, ahol le- vagy felszálló utas van, a járművezető a jármű minden ajtaját nyissa ki, továbbá, hogy biztosítani kell minden ablakfelület nyithatóságát. Csütörtöktől a járművezetői jegyárusítást is beszüntették a budapesti járatokon.

Bár a most bejelentett intézkedés hétfőtől szól, szerkesztőségünk tapasztalata szerint már péntektől több járaton is alkalmazzák az elzárást, ahogy az alábbi képen is látható.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?