Hirdetés

Az Ön cipője elég kényelmes?

2020. március 13., 09:31

Egyetlen nap leforgása alatt általában több ezer lépést teszünk meg. Munkába megyünk, intézzük a mindennapi dolgainkat, szabadidőnkben pedig jöhet egy kellemes séta a családdal vagy a barátokkal. A lábfejünk viszont ezt csak akkor viseli jól, ha gondoskodunk a megfelelő kényelemről.

A külső nem minden!

Mindannyian kerültünk már abba a helyzetbe, hogy valamelyik üzletben ráleltünk egy pár gyönyörű cipőre. Felpróbáltuk, a méret is stimmelt, és úgy éreztük, megtaláltuk a legújabb kedvencünket.

Hirdetés

Majd amikor először volt a lábunkon hosszabb ideig, jött a kellemetlen meglepetés: hiába a dizájnos megjelenés, ha közben minden egyes lépésnél kellemetlenül nyom és töri a lábunkat. Miután pedig végre megszabadultunk tőle, akkor sem lélegezhettünk fel, hiszen jól tudjuk, hogy a kidörzsölt, kisebesedett részek még napokig fájni fognak. Ekkor döbbenünk rá, hogy a kinézet mellett nem szabad elhanyagolnunk a másik fontos tényezőt sem: a kényelmet.

Hogyan válasszuk ki az ideális cipőt?

Amikor új lábbelit vásárolunk, a külső mellett érdemes figyelmet fordítanunk a minőségre és a kényelemre is. Az első azért fontos, mert ha a cipő olcsó, silány darab, elfelejthetjük a hosszú élettartamot. Pár hét vagy hónap használat után a legnagyobb odafigyelés mellett is foszladozni kezd, elenged a varrás, elkopik a talp. Egy minőségi lábbeli viszont akár hosszú évekig is hű társunk lehet.

A kényelmet pedig talán nem is kell magyarázni. Mindannyian olyan cipőre vágyunk, amelyben annyira komfortos a járás, mintha csak mezítláb lépkednénk. A német Rieker márka pontosan e szempontok szerint gyártja termékeit.

Miben egyedülállóak a Rieker cipők?

Ha cipővásárlásra adjuk a fejünket, nem lesz egyszerű dolgunk. Rengeteg gyártó óriási kínálata szemez velünk az üzletek polcain. Természetes, hogy egy olyan lábbelire vágyunk, amely kényelmes, tartós, emellett kinézetre is tetszetős. A Komfortcipőnél kapható Rieker lábbelik maximálisan megfelelnek mindhárom előbb említett kritériumnak.

Amiben azonban kiemelkedik a mezőnyből, az a márka védjegyévé vált “Antistress” technológia. Pontosan mit is takar ez? A talprészt egy speciális anyaggal, úgynevezett poliuretánnal látták el, amely által a lábbeli talpa könnyű és hajlékony lesz, ezáltal csökkenti a járás közbeni rezgést. Ez pedig nem csak a lábfejre, hanem az egész testre kihatással van, ugyanis segíti a helyes testtartást, és védi a gerincet a terheléstől.

Illetve érdemes még megemlíteni a klasszikus lekerekített formát, melynek köszönhetően lábfejünknek akár 30%-kal több helye van a cipőben szabadon mozogni járás közben. Búcsúzzon el a szorító érzéstől!

Ránézésre nem egyszerű megmondani, hogy mely lábbelik azok, amelyek egészségügyileg is előnyökkel bírnak. A Rieker cipőket viszont számos ortopéd orvos is ajánlja pácienseinek, így ha ezt a márkát választja, a kényelemben biztosan nem fog csalódni.

Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?