Hirdetés

Az illat és a design összhangja

2020. február 11., 10:29

A magyar kozmetikai ipar és az illatszergyártás valaha olyannyira erős volt, hogy képes volt könnyűszerrel felvenni a versenyt a külföldi termékekkel. Saját krémeket és parfümöket fejlesztő és árusító patikák és gyógyszertárak jelentették az iparág aranykorát. Sajnos azonban ez az időszak elmúlt, sok esetben már a trendek követése is nagy kihívást jelent.

Maison et Objet

Hirdetés

A Maison et Objet egy rendkívül prominens esemény, amelyet Párizsban rendeznek meg. Nemzetközi szinten is ez számít talán a legnagyobb lakberendezési és belsőépítészeti vásárnak. A lakásparfümök népszerűségét mutatja az is, hogy ezen a rendezvényen a lakásparfümök legfrissebb trendjeinek egy teljes szekciót szenteltek.

127 vállalkozásnak volt lehetősége bemutatni, hogy mi mindenre képes egy illatosító azontúl, hogy kellemes aromával tölti fel a légteret. Egyre nagyobb szerepe van ugyanis a külcsínnek is, vagyis hogy az orr mellett a szemre is hatással legyenek a lakásparfümök.

A alapanyagok kifinomultságának, valamint a legújabb és legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően pedig a termékek már képesek alkalmazkodni a legkülönfélébb lakások belsőépítészeti megoldásaihoz is.

Legújabb trendek

A kiállításon szinte minden stílus jelen volt valamilyen formában. Sok márka számára ugyanis már fontos szempont a trendkövetés a dizájnban is. A minimalista, egzotikus, ökotudatos vagy éppen a romantikus irányzatot kedvelők számára is igazi csemegéket tartogatott a párizsi design vásár. Bemutatásra kerültek ugyanis fürdőszoba illatosító sók, illatozó macaronok, a parfümpuskák vagy éppen a hordozható diffúzorok, amelyek már a legkülönfélébb stílusokban érhetőek el.

Fantasztikus márkák

A Lakásparfüm kínálatában számos kiváló márka képviselteti magát a legkülönfélébb termékeivel. A Culti Milano a tejpalackokat idéző üvegeivel, a Cote Noire a luxust idéző design diffúzoraival, a Divinessenze a kifinomultságot sugárzó termékeivel, vagy éppen az iparág első Good Design Awardját kiérdemlő Édit(h), amely nagy hangsúlyt fektet arra, hogy termékeinek megjelenése maximális összhangban legyen az illatokkal.

A különféle márkák gazdag kínálatában biztosan mindenki megtalálja a számára legideálisabb illatosító készüléket, amellyel meghittséget, melegséget képes varázsolni otthonába. Az illatok mellett azonban egyre nagyobb jelentősége van a külcsínnek is, és ehhez igazodnak a gyártók is. Számos stílus képviselteti magát a kínálatukban, így nektek már “csak” ki kell választani a számotokra legmegfelelőbbet.

A stílusos megjelenésű illatosítók emelik az enteriőr összhatását, így fontos szerephez jutott az illatosítók esetében a megjelenés is. Az otthon, az illat és a design együttes ereje csodákra képes és varázslatos világba kalauzolnak el.

Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?