Hirdetés

Az animációhoz kapcsolódó látványterv sajátosságai

2020. március 11., 14:23

Teljes mértékben meg lehet érteni, hogyha a majdan elkészülő animációs videó kapcsán előzetesen meg szeretnéd tekinteni a látványterveket is. Így konkrétan meg tudsz győződni róla, hogy a majdani megjelenítésre kerülő képi világ milyen mértékben passzol az elképzeléseidhez.

Ebben a cikkben némi betekintést engedünk neked az animációs videók elkészülésének a folyamatába, külön kitérve az előzetes látványtervek fontosságára, illetve a teljes folyamatban betöltött szerepére.

Hirdetés

A következő módon épül fel az animációkészítés folyamata

Ahhoz, hogy a veled közösen megálmodott animációs videó valóban kifogástalan minőségben készüljön el, ahhoz a szövegírást, a rajzolást, az animálást, a narrációt, továbbá a szerkesztést is magas szinten kell megvalósítani.

Erre pedig egyetlen ember gyakorlatilag képtelen volna. Ezért végez összehangolt munkát egy teljes csapat annak érdekében, hogy a megalkotott animáció képes legyen betölteni a célját.

Vagyis az igényeid feltérképezését, illetve a tervek megalkotását követően a grafikus megrajzolja a karaktereket, a szövegíró elkészíti a szöveget, Te pedig jóvá tudod hagyni a terveket. Hogyha a látványterv egyezik az elképzeléseiddel, akkor mehet tovább a folyamat az animálás, illetve a finomhangolás irányába.

A 2D animáció alkalmazása mellett szóló érvek

Egy termék vagy szolgáltatás előnyeit, egy vállalkozás legfőbb üzenetét, illetve egy brand szlogenjét sokféle formátumban át lehet adni. Fel lehet mondani mindezt egy kamerába nézve, lehet készíteni egyszerű whiteboard videókat, ellenben a leginkább ütős végeredményt az egyedi animációs videó alkalmazása ígéri.

Az animálással ugyanis egészen fantasztikus történetek megjelenítésére van lehetőséged, miközben szórakoztató, rajzfilmes formában tájékoztathatod a nézőidet, ráadásul egyedi karaktereket vezethetsz be. Ezáltal a nézők meg fognak jegyezni, könnyebben kapcsolódnak majd hozzád, és az általad közvetíteni kívánt üzenet is hatékonyabban jut el hozzájuk.

A látványterv szerepe a tökéletes végeredmény megvalósításában

Természetesen az alkotás folyamatának szerves részeként a látványra vonatkozó elvárásaid megismerése kiemelt fontossággal bír. Vagyis nemcsak úgy kapsz egy kész animációt, hanem Te magad kérheted és alakíthatod a látvány egyes elemeit.

Megadhatod többek között, hogy milyen színeket részesítesz előnyben, illetve mi az, amit nem szeretnél viszont látni a majdan elkészült animációs videóban. Lehetőséged van továbbá választani a rendelkezésre álló karakterek között, de annak sincs semmi akadálya, hogy egészen új karakter megformálását kérd.

Az általad megadott elképzelések alapján összeállt látványterv tehát előtted is ott lesz, meg tudod nézni, és kérhetsz hozzá módosításokat. Ezáltal biztos lehetsz benne, hogy az elkészülő animációs film valóban egyezni fog az elképzeléseiddel.

Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?