Hirdetés

Valaki ma arra ébredt Magyarországon, hogy multimilliárdos - megtudjuk valaha, ki ő?

2019. április 21., 07:05

Végre volt telitalálatos szelvény az ötös lottón - gondolhatja a nyertes. Megint nem én vittem el a milliárdokat - gondolhatja mindenki más.

Fotó: MTI/Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton

Volt ötös az ötös lottó 16. heti számsorsolásán, a nyertes 4 milliárd 194 millió 319 ezer 530 forinttal gazdagodott. A nyerőszámok: 14, 21, 53, 60, 90.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a mostani összeg a játék történetének harmadik legnagyobb főnyereménye: 2003-ban valaki 5,092 milliárd forintot vihetett haza, majd 2015-ben egy másik szerencsés 5,049 milliárdot. A 2003-as győztes szelvényt az eddigi leghosszabb halmozódás előzte meg: akkor 38 héten keresztül nem volt telitalálat.

Hirdetés

Valószínűleg sosem tudjuk meg, ki nyert

Hazánkban nem jellemző, hogy a nagynyertesek kiállnának a nyilvánosság elé és felvállalnák, hogy esetleg több milliárdot nyertek. Míg Amerikában erre törvény kötelezi a nyerteseket, egyes európai országokban pedig úgy tűnik, egyfajta elismertséget hoz a nagy nyeremény, addig nálunk és szomszédainknál inkább az a jellemző, hogy a nyertesek tudatosan őrzik anonimitásukat.

Bár évekkel ezelőtt egy szegedi rendezvényen egy néző nyilvánosan elmondta a színpadon, hogy ő bizony korábban már nyert a lottón több mint 200 millió forintot, a médianyilvánosságot ugyanakkor már nem vállalta. A legnagyobb visszhangot azonban egy magyar lottómilliomos valós vagy elképzelt életéről az a könyv keltette, mely 2005-ben jelent meg mintegy két évvel azután, hogy valaki megnyerte minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét.

A könyvet állítólag egy olyan férfi írta, aki néhány évvel korábban milliárdokat nyert a lottón. Élményeit egy naplóban rögzítette 15 hónapon keresztül. A csaknem 100 oldalas olvasmányból kiderül, hogy a magát nyertesnek valló férfi 53 éves, gépészmérnök, egy dél-magyarországi kisváros lakója, 15 éve lottózik és az álomnyereményig mindössze egy hármasa volt. A megjátszott számok a családja születési dátumai. A magát István álnéven nevező férfi a könyvben részletesen leírja, hogyan élte meg az óriási örömöt, és hogy mire költötte el a temérdek pénzt. Elsőként egy vagyonba kerülő Ferrarit vett magának Németországban. A regényről sosem derült ki, hogy egy valóságos történetet örökít meg vagy pedig egy szemfüles szerző és kiadó lottólázat kihasználó marketing-akciója - írja összefoglalójában a Szerencsejáték Zrt.

Haszontalan tények veszteseknek: így volt ez régen

A Szerencsejáték Zrt. az elsöprő többséget, akik nem nyertek milliárdokat szombat este, néhány érdekes információval igyekszik kárpótolni. Például azzal, hogy korábban az ötös lottó heti számhúzásait havi rendszerességgel tárgynyeremény-sorsolás kísérte. Az 1957-től a hatvanas évek végéig tartó időszakban a legnagyobb értékű nyereménynek az öröklakás számított. Akkor összesen 505 lakást és 224 családi házat, üdülőt sorsoltak ki.

Magyarország "legszerencsésebb nyaralótelepe" 1963-ban Balatonalmádiban volt, ahol minden tulajdonos a lottón nyerte az ingatlanát. A győztesek nem egyszer azt pingálták az üdülő táblájára: "nyer-telek".

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?