Hirdetés
Hirdetés

6 ezer forint pluszpénzt kap sok nyugdíjas

2019. szeptember 21., 10:03

Ezzel kedveskedik Ferencváros minden 65 év felettinek. A kerület szerint szó sincs kampányfogásról.

(Fotó: depositphotos.com)
(Fotó: depositphotos.com)

Évente egyszer 6 ezer forintot kap minden IX. élő 65 éven felüli „a tisztelet és a megbecsülés” jeléül - írja a Népszava.

A napilap cikke szerint a 65+ nevezetű programot már reklámozzák is Ferencváros-szerte, Bácskai János, fideszes polgármester aláírásával. A kezdeményezés szerint az idősek világnapja október 1-jére esik, ezért 2019-től kezdve minden évben egyszer nettó hatezer forintot kap minden 65 éven felüli ferencvárosi lakos. Az időseknek nincs más dolguk, csak regisztrálniuk kell a ferencvárosi önkormányzatnál.

Hirdetés

A cikk egyúttal megjegyzi azt is, hogy a figyelemre méltó időzítés felveti, hogy szimpla kampányfogásról van csak szó, de kérdésükre ezt a IX. kerületi önkormányzat határozottan tagadta.

54 ezer forintot kapnak a közmunkások is

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a kormány a havibéren felül nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást ad a közfoglalkoztatottaknak. Ahogy a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára fogalmazott: értékteremtő munka elismeréseként, nem pedig kampánycéllal.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Bár a régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő időszakban - derül ki a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amely szerint a közép- és kelet-európai térségben – ezen belül Magyarországon – tavaly a vállalatok körében csökkent a fizetésképtelenség aránya.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?