Hirdetés

Újra rekordot döntött a forint, 342 felett az euró

2020. március 16., 11:56

A forint eddig jól viselte a tőkepiaci viharokat, de most új történelmi mélypontra érkezett. A jelenség viszont régiós.

(Fotó: Eidenpenz József)
(Fotó: Eidenpenz József)

Bár eddig eléggé jól viselte a legalább egy hete tartó tőkepiaci pánikot a forint, ma új történelmi csúcsot ért el az euró 340,9 forintnál. Nem sokkal az eddigi, 340,50 körüli csúcs felett. (A tőzsdék mai zuhanásáról itt írtunk.) Frissítés: 13.37-kor az euróárfolyam már 342,2 forint is volt.

A deviza gyengesége immáron régiós jelenségnek látszik, az utóbbi hetekben a lengyel és a cseh fizetőeszközből is egyre többet kellett adni  egy euróért. A cseh korona szakadása különösen látványos (az ábrán kékkel), minden bizonnyal azzal összefüggésben, hogy ott már napokkal ezelőtt erősebb intézkedéseket hoztak a koronavírus megfékezésére. Az ország a napokban lényegében le is zárta határait a legtöbb utazó elől.

Hirdetés

A Fed vasárnapi rendkívüli, egy százalékpontos kamatcsökkentése elvileg segíti a forintot, mert a kamatkülönbözetet javítja a forint javára. (Illetve az állampapírok hozamkülönbözetét.) De a tőkepiacok most részben teljesen irracionálisan viselkednek, óriási csapkodás tapasztalható. Hatalmas zuhanások vannak például a nemesfémeknél, amelyek épphogy menedékeszköznek szoktak számítani válság esetén.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?