Hirdetés

Újabb összeomlás a tengerentúlon

2020. március 16., 21:35

Soha nem veszített még ennyi pontot egyetlen kereskedési napon a legismertebb amerikai tőzsdeindex, a Dow Jones. A 3000 pontos mínusz százalékos értékben is nagyon durva volt, 1987 óta nem szakadt így a mutató.

Elképedt kereskedők nézik a zuhanó árfolyamokat a New York-i Értéktőzsdén.
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Elképedt kereskedők nézik a zuhanó árfolyamokat a New York-i Értéktőzsdén. Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

A koronavírus terjedése és az olajpiac újabb összeomlása úgy tűnik, hogy sok volt a befektetőknek. Az amerikai tőzsdeindexek így hétfőn ismét rekordmértékben zuhantak. Az egyik legismertebb mutató, a Dow Jones 3000 ponttal 20118 pontra esett. Ez az elmúlt napok nem éppen visszafogott kereskedését is túlszárnyalta, és történetének legnagyobb pontértékben mért veszteségét szenvedte el. A csökkenés mértéke döbbenetes volt, és mindenféle túlzás nélkül mondhatjuk, hogy korábban elképzelhetetlen mértékű. Ezt az is érzékelteti talán, hogy egyes szarkasztikus kommentárok a mai eséshez annyit fűztek hozzá, hogy még 7 ilyen kereskedési nap, és mínuszba megy a Dow Jones (erre természetesen nincs valójában lehetőség). Ilyen alacsony egyébként utoljára 2017 januárjában volt az indikátor.

A 13 százalékos zuhanás a százalékos (negatív) rangsorban is előkelő helyre került. A történetének legnagyobb 1987-es bukása mellett az 1929-es válság idején zuhant ennél nagyobb mértékben a piac.

Hirdetés

További árfolyamokat itt talál

A többi fontos mutató is meglehetősen gyalázatosan szerepelt, a technológiai piac, a Nasdaq mutatója például rekordmértékben esett, ami azért figyelemre méltó mert a dotkom lufi kidurranását követően az is látványos összeomlást produkált.

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi az, ami megállíthatja az esést, mert az amerikai jegybank, a Fed eddigi, így a vasárnap éjszakai lépése sem segítettek a piacnak.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?