Hirdetés

Tulajdonost vált a legendás fehérnemű márka

2020. február 20., 18:01

Eladják a világ egyik leghíresebb divatmárkájának többségi részesedését, a Victoria's Secret 55 százalékos részvénycsomagja cserél gazdát. Az ügylet keretében a vállalatot 1,1 milliárd dollárra értékelik. Az összeg figyelemre méltó, főleg annak fényében, hogy a céget sem kerülték el a botrányok az elmúlt időszakban.

Hirdetés
Palvin Barbara is bekerült a VS modelljei közé
Palvin Barbara is bekerült a VS modelljei közé

Az utóbbi időben a feminista és a testtudatos mozgalmak előretörésével egyre inkább kritikák kereszttüzébe került. Igaz, ehhez az előző vezető is adott gyakran muníciót, többször hangoztatta például, hogy egy VS modell kizárólag tökéletes testalkatú lány lehet, így amíg ő a vezető, addig plusz size-os vagy a transznemű modellek biztosan nem lépnek kifutóra. Igaz, azóta az érintett igazgató, Jan Singer már nincs a vállalatnál. A társaság problémái mégsem oldódtak meg a vezetőcserével, pedig a VS elkezdett a közvéleménynek megfelelni, így került be például a nagy show modelljei közé az addig „kövérnek számító” Palvin Barbara is. De a cég alkalmazott valóban erősebb testalkatú és transznemű modellt is.

Ennek ellenére a vállalat piaci részesedése folyamatosan csökkent, az Egyesült Államokban öt év alatt 32-ről 24 százalékra esett. Más kérdés, hogy az L Brands-hez tartozó Victoria's Secret továbbra is az elsőszámú fehérnemű márka a tengerentúlon. A társaság csak Észak-Amerikában 1017 üzlettel rendelkezik, a forgalmuk pedig világszerte több mint 7 milliárd dollár.

A cég hírnevét persze az évente megtartott nagy Victoria’s Secret show növelte leginkább, amelyen olyan ikonikus modellek viselték a cég fehérneműit és a divatbemutatóhoz kötődő jellegzetes angyalszárnyakat, mint Adriana Lima, Gisele Bündchen, Miranda Kerr vagy éppen Heidi Klum.

A most bejelentett eladás során egy magántőke társaság veszi meg a Victoria Secret’s többségi részvénycsomagját. A Sycamore Partners az évek óta küszködő fehérnemű márka 55 százalékát vásárolhatja meg, így a jogok 45 százaléka továbbra is az L Brands-nél maradna. Ugyanakkor miután az elmúlt években több márkát eladtak, az L Brands tevékenysége a Bath & Body Works lánc üzemeltetésére korlátozódik.

Az új többségi tulajdonos belépésével távozik a vállalat vezérigazgatója is, 50 év után mond ugyanis le a most 82 éves Leslie Wexner. Az üzletember ugyanakkor a hírek szerint továbbra is tagja marad a vállalat igazgatótanácsának, amire többek között az L Brands-ben lévő 17 százalékos részesedése is feljogosítja.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A stadion is egészségügyi intézmény? - Lassan igaz lesz a mondás

A stadion is egészségügyi intézmény? - Lassan igaz lesz a mondás

Sorra maradnak el a világ nagy sporteseményei és az olimpia megrendezése is igencsak kérdésessé vált a nem csillapuló koronavírus járvány miatt. Ráadásul fogadni sincs mire és a játékadóból származó költségvetési bevétel is oda. Mindennek egyelőre kiszámíthatatlan a rövid és hosszútávú gazdasági következménye.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?