Hirdetés

Huszonötször magasabb profitot vár a 4iG az idén

2019. december 11., 09:23

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Jászai Gellért több mint 40 százalékos befolyása alatt lévő informatikai cég 2019. évi konszolidált adózott nyeresége csaknem huszonötször lehet magasabb a 2018-asnál. 2,5 milliárd forint lehet a vége.

Jászai Gellért (Fotó: Konzum)
Jászai Gellért (Fotó: Konzum)

A 4iG Nyrt. a 2019. évet illetően korábban nem tett közzé eredményvárakozásra vonatkozó előrejelzést, azonban a 2019. éves eredmény várhatóan nagyságrendekkel meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat, valamint az első három negyedévben elért teljesítménye alapján számolt időarányos eredményt – olvasható az informatikai cég tájékoztatójából.

Most azt tették közzé, hogy:

Hirdetés
  1. A 4iG Nyrt. 2019. évi értékesítésének nettó árbevétele meghaladja a 40 milliárd forintot (ez 2018-ban 879 millió volt),

  2. A társaság 2019. évi adó-, kamatfizetés és értékcsökkenési leírása előtti eredménye (ebitda) pedig meghaladja a 4 milliárd forintot (szemben a tavalyi 842 millióval).

  3. A társaság 2019. évi adózott eredménye meghaladja a 2,5 milliárd forintot (2018-ban 103 millió volt).

Indoklás a közleményben nem szerepel, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az idei évben a 4iG számos, milliárdos nagyságrendű állami megrendelést nyert el, amelyek összértéke több tízmilliárd forintot tesz ki.

Az igazgatóság fontosnak tartotta kiemelten felhívni a befektetők, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőinek figyelmét arra, hogy "jelen tájékoztatással a jogszabályi kötelezettségének tesz eleget, a fenti információk a társaság igazgatóságának jelenlegi megítélésén és nem a társaság auditált éves beszámolóján alapulnak, így azok nem tekinthetőek végleges adatoknak" – szerepel a közleményben.

A 4iG és a Magyar Telekom Nyrt, tegnap jelentette be, hogy a 4iG visszalép attól a július 9-ei bejelentésben szereplő szándékától, miszerint megvásárolná a Telekom-csoporttól a T-Systems Magyarország Zrt.-t. Ugyanakkor a felek hangsúlyozták, hogy a konzorciumi megállapodásaik változatlan feltétellel hatályban maradnak, miközben tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A stadion is egészségügyi intézmény? - Lassan igaz lesz a mondás

A stadion is egészségügyi intézmény? - Lassan igaz lesz a mondás

Sorra maradnak el a világ nagy sporteseményei és az olimpia megrendezése is igencsak kérdésessé vált a nem csillapuló koronavírus járvány miatt. Ráadásul fogadni sincs mire és a játékadóból származó költségvetési bevétel is oda. Mindennek egyelőre kiszámíthatatlan a rövid és hosszútávú gazdasági következménye.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?