Hirdetés

Szakad a forint, zuhannak a tőzsdék

2020. március 16., 14:58

A pesszimizmus délután is fokozódott a piacokon, az amerikai nyitás újra súlyos mínuszokat hozott, ami miatt az európai börzék is tovább csúsztak lefele. A forint napközben tovább gyengült.

Hétfőn ismét pánik üzemmódba kapcsoltak a befektetők, úgy tűnik a Fed éjszakai lépése, amely keretében 1 százalékponttal csökkentették az alapkamatot semmit sem ért egyelőre. A részvénypiacokon és a devizakereskedelemben is teljesen defenzív a befektetői viselkedés, minden kockázatos eszköztől igyekeznek megszabadulni.

Minden bizonnyal ez is hozzájárult ahhoz, hogy a forint a délelőtti mélypont után tovább folytatta a mélyrepülését, és immár 345 forintig gyengült. Egyelőre megjósolni sem lehet, hogy melyik szint lehet a következő támasz a forint számára. A 350-es ugyanakkor lélektanilag fontos lehet, odáig viszont a következő napokban elmehet az euró.

HirdetésAmi a tőzsdéket illeti, továbbra is menekülnek a befektetők, az európai piacokon gyenge kezdés után volt egy kisebb napon belüli visszahúzás, az amerikai nyitás után viszont újra szabadesésbe váltottak. Ez nem meglepő, hiszen a tengerentúlon az egyik legfontosabb mutató az S&P 500 10 százalékos mínuszt is mutatott a nyitás után negyedórával. Hasonló mértékben zuhan a Dow Jones és a Nasdaq mutatója is. Előbbi például újra 2000 pontos szakadással indította a hetet.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?