Hirdetés

Nincs megállás, már 360-nál jár a forint

2020. március 19., 10:55

Tovább tart a forint zuhanása, csütörtök délelőtt elérte a 360-as szintet az euróval szemben. A gyengülésben a szakértők szerint szerepe lehet annak, hogy kiterjesztették a hitelmoratóriumot, de egyébként az általános trend is a kockázatkerülés felé mutat.

Tovább tart a forint vesszőfutása, csütörtökön immár 360 fölé került az euróval szemben. Így gyakorlatilag a héten folyamatosan újabb és újabb mélypontokra süllyedt a magyar fizetőeszköz az euró ellenében. Szerdán egyébként a dollárral szemben is új történelmi mélypontot ért el, a csütörtöki gyengüléssel értelemszerűen nem csak az euró, hanem a dollár esetén is új történelmi mélypontra került.

További árfolyamok

Hirdetés

A szakértők arra emlékeztetnek, hogy a mozgás összhangban van a többi feltörekvő piaci deviza mozgásával, de a forintot viszonylag gyenge szinten találta a válság. Az Equilor elemzői úgy vélik, hogy a további emelkedés sem zárható ki, amennyiben az általános pénzpiaci pánik fennmarad.

Csütörtökön a forint mellett más régiós valuták, így a lengyel zloty is hasonló mértékben gyengült. Ugyanakkor a forint esetében megemlíthető, hogy a bankok jövedelmezőségét rövid távon erősen erodáló hitelmoratórium is közre játszhat az esésben.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?