Hirdetés

Megugrottak az európai kötvényhozamok, erősödött a forint

Fellegi Tamás, 2019. április 12., 19:19

Újra pozitív a 10 éves német kötvényhozam, új csúcson az OTP és a BUX, a Mol is emelkedett, a Telekom és a Richter esett. Csúcshoz közelítenek az amerikai tőzsdék.

Jó hangulat uralkodik a részvénypiacokon, a befektetők egyelőre abba is hagyták az európai államkötvények bármilyen áron való vásárlását, ésszerűbbnek tartják a részvényvásárlást. A német 10 éves állampapírt a közelmúltban negatív hozam mellett is vették, ami akárhogy is nézzük, extrém állapot.

10 éves német államkötvény hozama
10 éves német államkötvény hozama

Ez most megszűnt, a papír 0,05 százalékos hozammal forog, az osztrák kötvény hozama 0,35 százalékig, a franciáé 0,4 százalékig emelkedett, mindkét esetben 20 százalékos a növekedés egy nap alatt.

Hirdetés

Az európai tőzsdék nagyjából fél százalékkal erősödtek, a német DAX kereken 12 000 ponton zárt. Amerikában az S&P 500 ugyancsak fél százalékkal került feljebb 2904 pontig, ami újabb féléves csúcs, és már csak egy százaléknyira van a tavaly október elején elért örökös csúcstól.

S&P 500
S&P 500

A hazai tőzsde ma is rekordot döntött: a BUX 0,6 százalékkal 42 940 pontig erősödött. Az OTP, amely egy százalékkal 13 220 forintig emelkedett, ugyancsak új, örökös csúcsot ért el, de ma a Mol is kitett magáért: másfél százalékkal 3330 forintig szaladt fel. A Richter viszont 0,7 százalékkal esett 5560 forintig, a Telekom egy százalékkal 465 forintig.

A forint a héten naponta váltott irányt: a tegnapi gyengülést követően ma erősödött, eurónként 321,50-ig.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?