Hirdetés

Két dolog miatt nyugodtak meg a tőzsdék, nagy lépést tett a forint

2020. március 20., 09:56

A világ tőzsdéin kisebb fordulat jelei mutatkoznak, az olajárak meredek emelkedését a részvényindexek is követik. A forint is nagyot emelkedett, már csak 351,5 az euró.

Az USA állítólag diplomáciai lépéseket fontolgat  a szaúd-arábiai olajkitermelés-dömpinggel szemben, ez is hozzájárulhatott, hogy az olaj hatalmasat emelkedik a két napja beállított mélypontokról. Ezen kívül a nemzetközi tőzsdei portálok szerint sokan reménykednek abban, hogy a jegybankok és kormányok gazdaságsegítő lépéseinek lesz eredménye.

Ezek lehetnek a fő okai annak, hogy ma a részvénytőzsdéken is javult a hangulat, és számos más, sokat esett befektetési termék zuhanása is megállt vagy megfordult. Ezek közé tartozik a forint is. Tegnap súrolta a 360-as szintet az euró/forint, ma már csak 351,50 körül van. Ez öt forintos, 1,3 százalékos erősödés.

Hirdetés

A jelenség, ahogy a gyengülés is volt, régiós, hasonló mértékben erősödik a lenygel zloty is. Még nagyobbat ment a cseh korona az euróhoz képest, két százalékkal értékelődött fel ma.

Euró/forint (Tradingview.com)
Euró/forint (Tradingview.com)

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?