Hirdetés

Eséssel indult a hét utolsó napja a tőzsdéken

2020. március 27., 10:44

Az elmúlt napok emelkedése után pénteken az európai és a magyar tőzsdeindex is lefordult. A szakértői vélemények finoman szólva sincsenek összhangban, van, aki szerint az utóbbi napokban csak a túladott piac korrekcióját láttuk, de jön az újabb eladási hullám, míg mások úgy vélik, túl vagyunk a legrosszabbon.

(Fotó: Pixabay.com)
(Fotó: Pixabay.com)

Tovább emelkedtek csütörtökön az amerikai tőzsdeindexek, annak köszönhetően, hogy a kormány mentőcsomagja úgy tűnik végre célegyenesbe került. A Dow Jones 6,4 százalékot, az S&P 500 6,2 százalékot, míg a Nasdaq Composite 5,6 százalékot emelkedett. Az ázsiai piacok is pluszban zártak, ám az európai börzéket már az óvatosság a jellemzi pénteken. A nagy tőzsdék mindegyike lefele tartott a hét utolsó kereskedési napján, a német Dax 2 százalékkal esett, míg a francia tőzsde mutatója 3,2 százalékkal gyengült. A nagy piacok közül a londoni FTSE mutatója szerepel a leggyengébben, amely 4 százalékkal zuhant a délelőtti kereskedésben.

Ezekhez képest a magyar tőzsde viszonylag jól tartja magát, hiszen nálunk csak 1 százalék volt a mínusz. A pesti tőzsdén a blue chipek közül az OTP 2,5 százalékot esett, míg a Richter fél százalék gyengült. A Mol a csütörtöki értéke körül áll, míg a Telekom egy százalékot esett.

További árfolyamok

Hirdetés

A szakértők úgy látják, hogy a magyar piac továbbra is a nemzetközi trendeket követi. Annak kapcsán viszont, hogy a Wall Street milyen irányt vesz, az Egyesült Államokban is erősen különbözőképpen látják a szakértők a helyzetet. Van, aki szerint a korrekció után ismét a korábbi mélypontot vehetik célba az indexek, mivel a gazdasági visszaesés a vártnál is nagyobb lesz, aminek a csütörtöki drámai munkaerőpiaci adat az előjele volt. Mások viszont úgy vélik, hogy az amerikai kormány által összerakott 2000 milliárd dolláros mentőcsomagja, illetve a Fed korlátlan kötvényvásárlási programja kellő támaszt jelent a piacoknak.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?