Hirdetés
Hirdetés

Elszállt az OTP, zuhan az aranyár

Fellegi Tamás, 2019. április 11., 18:59

Nagy emelkedéssel új örökös csúcsra ért az OTP, magával húzva a BUX-ot is. A Richter is jól teljesített, nem úgy a Waberer’s. 1300 dollár alá esett az arany.

Megtépték ma a vevők az OTP részvényét, ami új csúcson könnyen megy, hisz, mindenki, aki OTP részvényt birtokol, nyerőben van, senkinek nem sürgős eladnia, ellenben ha véletlenül valaki esésre számítva shortolta a részvényeket, veszteséget szenvedett el, amit esetleg limitálnia kell, ezért pozícióit zárva ő is vevőként jelenik meg.

Az erős vétel több mint 2 százalékkal emelte meg az árat, ami így 13 090 forintos új csúcsra ért. A másik jól teljesítő papír a Richter volt: másfél százalékkal zárt feljebb 5600 forinton.

Hirdetés

Miután a Mol és a Telekom nem mozdultak érdemben, az OTP és a Richter húzta fel több mint egy százalékkal a BUX-ot 42 700 pontig, ami ugyancsak új csúcs.

BUX, 3 év
BUX, 3 év

A kisebbek közül nagyot emelkedett a BIF: limittel, 15 százalékkal zárt feljebb 3390 forinton. A Waberer’s viszont továbbra is gyengélkedik: bő 3 százalékos esés után 1580 forinton állapodott meg az ár. Ugyancsak esett, mégpedig 7 százalékot az előző napokban emelkedő, de tevékenység és vagyon híján semmit nem érő Est Media 124 forintig.

A tegnapi erősödés után ma gyengült a forint: a reggeli 321,20-al szemben este 322,20-at kellett adni egy euróért.

Arany
Arany

A tegnap este 1314 dollárt érő arany ára ma estére 1297 dollárig csúszott le, a tegnap fél éves csúcsra érő olajár enyhén visszaesett. A nemzetközi tőzsdék mindeközben csak kismértékben mozdulnak.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan, mikor szavaznak az osztrákok a politikai bukás után - az ellenzék Orbánék kapcsolatait vizsgálná

Megvan, mikor szavaznak az osztrákok a politikai bukás után - az ellenzék Orbánék kapcsolatait vizsgálná

Megvan, mikor mehetnek ismételten szavazni az osztrákok: szeptember elején rendezik meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában - derült ki Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóját követően. Mindeközben a Jobbik vizsgálóbizottságot akar.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?