Hirdetés

Elszállt az OTP, zuhan az aranyár

Fellegi Tamás, 2019. április 11., 18:59

Nagy emelkedéssel új örökös csúcsra ért az OTP, magával húzva a BUX-ot is. A Richter is jól teljesített, nem úgy a Waberer’s. 1300 dollár alá esett az arany.

Megtépték ma a vevők az OTP részvényét, ami új csúcson könnyen megy, hisz, mindenki, aki OTP részvényt birtokol, nyerőben van, senkinek nem sürgős eladnia, ellenben ha véletlenül valaki esésre számítva shortolta a részvényeket, veszteséget szenvedett el, amit esetleg limitálnia kell, ezért pozícióit zárva ő is vevőként jelenik meg.

Az erős vétel több mint 2 százalékkal emelte meg az árat, ami így 13 090 forintos új csúcsra ért. A másik jól teljesítő papír a Richter volt: másfél százalékkal zárt feljebb 5600 forinton.

Hirdetés

Miután a Mol és a Telekom nem mozdultak érdemben, az OTP és a Richter húzta fel több mint egy százalékkal a BUX-ot 42 700 pontig, ami ugyancsak új csúcs.

BUX, 3 év
BUX, 3 év

A kisebbek közül nagyot emelkedett a BIF: limittel, 15 százalékkal zárt feljebb 3390 forinton. A Waberer’s viszont továbbra is gyengélkedik: bő 3 százalékos esés után 1580 forinton állapodott meg az ár. Ugyancsak esett, mégpedig 7 százalékot az előző napokban emelkedő, de tevékenység és vagyon híján semmit nem érő Est Media 124 forintig.

A tegnapi erősödés után ma gyengült a forint: a reggeli 321,20-al szemben este 322,20-at kellett adni egy euróért.

Arany
Arany

A tegnap este 1314 dollárt érő arany ára ma estére 1297 dollárig csúszott le, a tegnap fél éves csúcsra érő olajár enyhén visszaesett. A nemzetközi tőzsdék mindeközben csak kismértékben mozdulnak.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?