Hirdetés

Bezár a New York-i tőzsde, de nem áll le az élet

2020. március 19., 07:58

Ha tőzsdékről látunk képes összefoglalót, akkor az esetek többségében a New York-i Értéktőzsde szerepel ezeken, ahol a brókerek még most is jelen vannak fizikailag. Most viszont kiürül a parkett, mivel az ott dolgozók között is találtak koronavírussal fertőzöttet.

Fotó: Simon Bouchard
Fotó: Simon Bouchard

A New York-i Értéktőzsde (NYSE) vezetői szerda este bejelentették, hogy ideiglenesen bezárja a tradícionális kereskedési helyiségét, a „parkettet”, és teljes mértékben áttér az elektronikus kereskedelemre. A döntést azzal indokolták, hogy a héten elkezdett szűrővizsgálatok során két bróker tesztje is pozitívnak bizonyult.

Az intézkedés érinti az NYSE részvénykereskedési és a NYSE American Options kereskedési parkettjét, valamint a New York Arca Options San Franciscóban lévő létesítményét.

Hirdetés

A tőzsde viszonylag ritkán zár be, persze volt már rá precedens, legutóbb a 2001-es szeptember 11-i terrortámadás után. Korábban viszont, ha a tőzsde bezárt, akkor a kereskedést is felfüggesztették. A mostani eset azért különleges, mert ez az első alkalom, hogy a fizikai kereskedési helyszín működését felfüggesztik, miközben az elektronikus kereskedelem folytatódik.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?