Hirdetés

A koronavírus a forintot is ledöntötte

2020. február 28., 10:04

A részvénypiacok egész héten szakadatlanul estek, a befektetők egy erősen pesszimista forgatókönyvet kezdtek árazni. Vélhetőleg ez is hatással volt a forint péntek reggeli mozgására.

(Fotó: 123rf.com)
(Fotó: 123rf.com)

Történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben pénteken a bankközi devizapiacon. Az eurót közvetlenül kilenc óra előtt 340,60 forinton jegyezték, ami a forint valaha elért leggyengébb árfolyama, az ezt követő percekben a kurzus még egy piacit tovább romlott. Így a magyar fizetőeszköz új negatív rekordja 340,71-es szint az euróval szemben. Az eddigi mélypont az idén február 12-én elért 340,37 forintos eurójegyzés volt. A dollár jegyzése 309,40 forintra emelkedett a kora reggeli 308,88 forintról, a svájci frankot pedig 319,89 forinton jegyezték 319,45 forint után.

Hirdetés

A mozgás vélhetőleg nem független a piacokon kialakult pániktól, a befektetők ugyanis folyamatosan szabadulnak meg a kockázatosnak vélt eszközöktől. Valószínűleg ezek a pánikreakciók hatottak a magyar fizetőeszközre is, és így került az is eladói nyomás alá.

További árfolyam információk

A kora reggeli mélypont után egy egységet tudott a forint erősödni, és visszatért a 340-es szint erősebb oldalára. Azt viszont nem lehet megmondani, hogy a forint esése megáll, vagy tovább folytatódik. Rövid távon elsősorban a pszichológiai tényezők hathatnak, ha tovább tart a pánikhangulat, akkor a forint is nehezen tud stabil maradni. Ha jönne egy kis megnyugvás, akkor az MNB keddi monetáris tanácsi ülésének határozottabb fellépése segíthet, és talán tudja stabilizálni a magyar fizetőeszközt.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?