Hirdetés

További 39 fő fertőződött meg koronavírussal Magyarországon

2020. március 27., 06:52

Ez egy nap alatt csaknem 15 százalékos növekmény, hasonlóan az előző napihoz.

Illusztráció: CDC
Illusztráció: CDC

Újabb 39 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 300-ra nőtt a diagnosztizált betegek száma hazánkban. Hatan meggyógyultak, így már 34-en vannak, az elhunytak száma (10) változatlan, s karanténban is ugyanúgy 100 ember van, mint tegnap. A mintavételek száma viszont megugrott, több mint ezerrel, 9275-re.

Frissítés 9:40
A reggeli közlés óta az adatok alapján 16-an kijöttek a kórházi megfigyelésből, a karanténban lévők száma már csak 84.

Hirdetés

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 300-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az eddigi 28 főről 34-re nőtt a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár.

Világszerte 532 692 fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 122 672-en meggyógyultak, 24 075-en elhunytak.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?