Hirdetés

Nem biztos, hogy egészségügyi oka van annak, hogy korábban nem zárták be az iskolákat - Videó

Baka F. Zoltán, Izsó Márton Artúr, 2020. március 14., 06:16

A hét kétségtelenül legfontosabb híre a veszélyhelyzet kihirdetése volt, amit talán nyugodtan nevezhetünk az elmúlt évtizedek legjelentősebb kormányzati intézkedésének. A jogi helyzet nagyon sok eszközt adott már hét közben a kormány kezébe, viszont egy sokak által követelt lépéssel, az iskolák bezárásával kivártak. Az okokat elemzi kollégánk, Baka F. Zoltán.

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben Magyarország, sok más európai országhoz hasonlóan rendkívüli intézkedéseket hozott, ezek közül kiemelkedett a veszélyhelyzet kihirdetése! A kormány nagyon erős felhatalmazást kapott rendkívüli döntések meghozatalára, így a kijárási tilalom bevezetésére, illetve az állampolgárok tulajdonában álló eszközök (gépjárművek) lefoglalására, illetve érdekeltségébe tartozó gazdálkodó szervezetek feletti irányítás átvételére. Ezekre az intézkedésekre szerencsére még nem került sor, és a közvéleményt egyelőre jobban foglalkoztatja az, hogy mi lesz az általános és középiskolákkal, bezárják az intézményeket, vagy sem. A kormány láthatóan ódzkodik ettől, e heti videónkban megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.

(Videónk péntek délután, Orbán Viktor miniszterelnök esti, az iskolabezárásokat is érintő bejelentése előtt készült!)

Hirdetés

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?