Hirdetés

Megszorongatnák az Orbán-kormányt Weber és társai

2020. február 24., 10:01

Sajtóhírek szerint az Európai Néppárt is szeretné felgyorsítani a hetes cikkely szerinti eljárást Magyarországgal szemben.

Chairman of the EPP Group in the European Parliament Manfred Weber before his speech at the debate on the Preparation of the Extraordinary European Council Meeting on the Multiannual Financial Framework at the European Parliament in Strasbourg, France, 12 February 2020. The extraordinary meeting will take place on 20 February 2020. EPA/PATRICK SEEGER
Manfred Weber. EPA/PATRICK SEEGER

A Népszava úgy tudja, hogy az Európai Parlament  kereszténydemokrata, szocialista, liberális, zöldpárti és szélsőbaloldali frakcióinak vezetői pénteken levelet írtak az unió állam- és kormányfői testületét elnöklő Charles Michelnek, valamint a soros EU elnöki posztot betöltő Horvátország európai ügyekkel foglalkozó államtitkárának, Andreja Metelko-Zgombicnak.

Ebben hangot adnak aggodalmuknak, miszerint egy helyben topog a Lengyelországgal és Magyarországgal szemben elindított hetes cikkely szerinti eljárás. (Az Európai Parlament már 2018 szeptemberében megszavazta a magyar demokrácia állapotát bíráló Sargentini-jelentést, és ezzel kimondta, hogy indokolt az eljárás megindítása Magyarországgal szemben – a szerk.)

Hirdetés

A levelet az eljárással foglalkozó kormányközi fórum, az Általános Ügyek Tanácsa keddi ülése elé időzítették, és cselekvésre szólítják fel a tagállamok képviselőiből álló grémiumot. Szerintük a kormányközi testület tétlensége aláássa a közös európai értékeket, a kölcsönös bizalmat és az unió egészének a hitelét.

A levélírók között van Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője is.

Mi a Fidesz-Néppárt balhé lényege? Hihetünk-e a függő és független médiának? Mire gondol Soros György egy New York-i felhőkarcoló 13. emeletén? És hogy jönnek ide a Marslakók? Tíz kérdés, tíz válasz videókommentárunkban:

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?