Hirdetés

Koronavírus: gyanús eset Budapesten, fertőzöttek Ausztriában és Horvátországban

2020. február 25., 16:49

Újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten koronavírus esetleges gyanúja miatt.

A fish vendor wears a protective face mask at his stall in a local market in the Corvetto district of Milan, Italy, 25 February 2020. Italian authorities are implementing hygienic measures to contain the ongoing outbreak of the SARS-CoV-2 coronavirus that causes the COVID-19 disease. At least 228 cases have been reported in Italy so far, most of them concentrated in the northern regions of Lombardy and Veneto. The disease has killed at least seven people in the Mediterranean country, according to official reports. EPA/ANDREA FASANI
Halárus egy milánói piacon a mai napon. EPA/ANDREA FASANI

A magyar kamionsofőr Lombardiában járt, nem lázas, de nem érzi jól magát, mondta el Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyanús esetek

Hirdetés

A kamionsofőrt a mentőszolgálat már felvette, és kórházba szállítja, két hétig karanténban lesz.

Menczer Tamás hozzátette: Olaszországban két tartományban rendeltek el karantént, Lombardia tíz településén és Venetóban egy településen.

Tájékoztatása szerint vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén. Részleteket nem közölt. A kanári-szigeteki szállodakomplexumban, amelyben mintegy ezer ember tartózkodik, egy olasz vendégnél diagnosztizálták a koronavírust, írja az MTI.

Az Utazómajom információi szerint pedig egy magyar nőt egy bécsi kórházban kezelnek koronavírus gyanújával.

Horvátország és Ausztria sem úszta meg

Eközben már Horvátországban is megjelent a betegség: az első fertőzött egy fiatal férfi, aki február 19-e és 21-e között Milánóban tartózkodott. Őt jelenleg egy zágrábi kórház fertőzőosztályán tartják karanténban, az állapota kielégítő.

A jelek szerint elérte a vírus Ausztriát is: Tirolban egy Lombardiából hazatérő pár betegedett meg tőle a gyanú szerint.

Olaszországban keddig 222-en fertőződtek meg, ebből 173-at Lombardiában, 33-at Venetóban tartanak számon. Emilia Romagnában 18, Piemontban 3, a közép-olaszországi Lazióban ugyancsak 3 megbetegedésről tudnak, a betegségnek hét halálos áldozata van.

Korábbi háttéranyagunkat itt olvashatják, új anyaggal pedig holnap reggel jelentkezünk.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?