Hirdetés

Koronavírus: az összes iskolát bezárják egy hónapra Japánban

2020. február 27., 11:28

Úgy látják, a következő 1-2 hét különösen kritikus lesz a vírus terjedésének megfékezése szempontjából.

Védőmaszkot viselő járőkelők Tokióban 2020. február 26-án. A japán kormány rendkívüli ülést tartott a tüdőgyulladást okozó koronavírus okozta helyzet ügyében, amelyen Abe Sindzó japán miniszterelnök azt kérte, hogy a következő két hétre tervezett valamennyi nagyobb volumenű kulturális és sportrendezvényt halasszák el. Másnap bejelentették: az iskolákat is bezárják.
MTI/AP/Jae C. Hong
Védőmaszkot viselő járőkelők Tokióban 2020. február 26-án. A japán kormány rendkívüli ülést tartott a tüdőgyulladást okozó koronavírus okozta helyzet ügyében, amelyen Abe Sindzó japán miniszterelnök azt kérte, hogy a következő két hétre tervezett valamennyi nagyobb volumenű kulturális és sportrendezvényt halasszák el. Másnap bejelentették: az iskolákat is bezárják. MTI/AP/Jae C. Hong

Hétfőtől bezárják a japán iskolákat - ezt jelentette be a miniszterelnök a The Japan Times tudósítása szerint. Abe Sinzó a koronavírus terjedésének megfékezésére létrehozott kormányzati bizottság ülésén beszélt arról, hogy az általános- és középiskolákat, valamint a felsőoktatási intézményeket is arra kérik, tartsanak zárva a tavaszi szünetig. Mivel ez Japánban jellemzően március vége felé szokott lenni, gyakorlatilag a teljes hónapra vonatkozik az intézkedés.

A miniszterelnök úgy látja: a következő 1-2 hét különösen kritikus lesz a vírus terjedésének megfékezése szempontjából.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?