Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Évek óta nem voltak ennyire borúlátók a szlovénok

2019. október 23., 12:44

2016 júliusa óta legalacsonyabb szintre süllyedt a fogyasztói bizalom októberben, miután a megkérdezettek egyre borúlátóbbak a gazdaság és a munkanélküliség kilátásai miatt.

A statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy az októberi fogyasztói bizalomindex mínusz 13 pontra süllyedt a szeptemberi mínusz 11 pontról. Egy éve októberben a mutató mínusz 7 ponton állt.

A kormány azzal számol, hogy a tavalyi 4,1 százalékról idén 2,8 százalékra lassul a szlovén gazdaság növekedése. Egyes szakértők szerint a bővülés mértéke azonban még ennél is kisebb lehet, ha tovább mélyülnek a globális kereskedelmi konfliktusok.

Szlovénia termelésének csaknem 80 százalékát exportálja, legnagyobb felvevőpiaca az Európai Unió. Legfontosabb exportcikkei a gyógyszerek, az autók, a járműalkatrészek és a háztartási berendezések.

Hirdetés

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A 30 év alatti lakásvásárlók kiszorultak Budapest belvárosából

A 30 év alatti lakásvásárlók kiszorultak Budapest belvárosából

Egyre drágábban egyre kevesebb lakás cserél gazdát – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma ismertetett lakáspiaci jelentéséből. Nem rózsás a helyzet a bérleti fronton sem, a jövedelemre vetített bérleti díj tekintetében Budapest a hatodik legdrágább főváros az EU-ban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?