Hirdetés

Évek óta nem voltak ennyire borúlátók a szlovénok

2019. október 23., 12:44

2016 júliusa óta legalacsonyabb szintre süllyedt a fogyasztói bizalom októberben, miután a megkérdezettek egyre borúlátóbbak a gazdaság és a munkanélküliség kilátásai miatt.

A statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy az októberi fogyasztói bizalomindex mínusz 13 pontra süllyedt a szeptemberi mínusz 11 pontról. Egy éve októberben a mutató mínusz 7 ponton állt.

A kormány azzal számol, hogy a tavalyi 4,1 százalékról idén 2,8 százalékra lassul a szlovén gazdaság növekedése. Egyes szakértők szerint a bővülés mértéke azonban még ennél is kisebb lehet, ha tovább mélyülnek a globális kereskedelmi konfliktusok.

Szlovénia termelésének csaknem 80 százalékát exportálja, legnagyobb felvevőpiaca az Európai Unió. Legfontosabb exportcikkei a gyógyszerek, az autók, a járműalkatrészek és a háztartási berendezések.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?