Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

A bőre alatt is chip van – ön beleegyezne, ha a cége kérné?

2019. október 23., 14:15

Kézbe ültetett mikrochip nyitja a TUI stockholmi munkatársai előtt az iroda ajtaját, szekrényüket és azzal lehet vezérelni egyebek mellett a nyomtatókat.

mikrochip
A kép illusztráció (Forrás: Depositphotos)

A német utazási konszern a világ legnagyobbja. Svédországi részlegében önkéntes alapon, a vállalat költségére ültették be a mikrochipeket – eddig száz alkalmazottnak az ötszáz közül. A TUI-nál tanulmányozzák a digitális technológiákat és nem a vezetéstől, a munkatársaktól érkezett a javaslat: kísérletezzenek ezen a módon is.

A hüvelyk- és a mutatóujj közötti területre kerül a rizsszem méretű NFC-chip. Az tartalmazza tulajdonosának azonosító számát, így egy kézérintéssel tud bejutni az irodaépületbe, majd saját részlegébe. Ott a chip nyitja-zárja a személyes dolgait tartalmazó szekrényt, a közösen használt hűtőszekrényt és vezérelheti vele a nyomtatógépeket. Így nincs gond az elvesztett belépőkártyával, az elfelejtett kódokkal.

Hirdetés

A szakértők megnyugtatják az aggódókat, hogy ez a fajta chip nem teszi lehetővé tulajdonosának észlelését, követését. Nincs benne elem, csak akkor működik, ha közvetlen közelből kap jelet. Várhatóan sok további lehetőséget nyit meg: feleslegessé teheti az otthoni lakácskulcsot, sőt, a személyi igazolványt és egyéb okmányokat, jegyeket is.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A 30 év alatti lakásvásárlók kiszorultak Budapest belvárosából

A 30 év alatti lakásvásárlók kiszorultak Budapest belvárosából

Egyre drágábban egyre kevesebb lakás cserél gazdát – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma ismertetett lakáspiaci jelentéséből. Nem rózsás a helyzet a bérleti fronton sem, a jövedelemre vetített bérleti díj tekintetében Budapest a hatodik legdrágább főváros az EU-ban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?