Hirdetés

22 milliós tartozása van az új államtitkárnak

Székely Sarolta, 2019. augusztus 19., 18:31

Július második felében derült ki, hogy az Igazságügyi Minisztérium addigi helyettes államtitkára egy szinttel feljebb léphet, az új miniszter államtitkár posztra javasolja, amit meg is kapott Steiner Attila.

Korábban helyettes államtitkárként dolgozott Steiner Attila az Igazságügyi Minisztériumban, július 17-től azonban az uniós ügyekért felelős államtitkárrá nevezte ki Áder János köztársasági elnök. Ennek megfelelően a napokban közzé is tették a vagyonnyilatkozatát a kormany.hu-n.

A dokumentumból kiderül, három budapesti ingatlannak is tulajdonosa, ebből kettőt csak felerészben tudhatja magáénak, és bár nem részletezi, feltehetően feleségével közösen birtokolja azokat.

Hirdetés
  • A XI. kerületben felerészben tulajdonosa egy 91 négyzetméteres társasházi lakásnak, amit 2017-ben vásárolt meg,
  • ugyanitt egy 40 négyzetméteres garázs és tároló tulajdonosa is, és mivel szintén 2017-es szerzemény a vagyonnyilatkozat alapján, sőt mindössze 127/1000-ed részben tulajdonos, jó okuk van feltételezni, hogy egy a társasházi lakáshoz kapcsolódó ingatlan lehet.

Nagyértékű ingóságként egyedül egy 2012-es BMW X1-et tüntetett fel a vonatkozó részen.

Az új államtitkár pénzügyeinek listája valamivel hosszabbra nyúlik, mint az ingóságaié. Az Erste banktól vett fel valamikor hitelt, melyből jelenleg a ráeső rész nem keveset tesz ki, 19,975 millió forintot, emellett még magánszemélyek felé is van tartozása, kereken 2 millió forint. És bár visszafizetési kötelezettség nem terheli, de feleségével közösen tavaly megigényelték a CSOK-támogatást, melynek nagysága 10 millió forint.

A két társasházi ingatlan közül az egyiket feltehetően bérbe is adják, egyéb jöveledelmként ugyanis ilyen tevékenységből származó jövedelmet tüntetett fel. A családi kaszába ennek köszönhetően havi bruttó 200 ezer forint folyik be.

Államtitkárként különféle juttatások is megilletik, a kimutatás szerint kapott:

  • egy iPhone 7-es mobiltelefont,
  • iPadet,
  • egy Dell márkájú laptopot,
  • illetve gépkocsihasználatra is jogosult.

Államtitkárként mindezek mellé Steiner Attila közel havi 1,3 millió forintos fizetésért fogja végezni a munkáját, ami a két gyermek után járó családi adókedvezményt is figyelembe véve nettó 902 040 forintos fizetést jelent.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Idéntől rendszeressé válik a paksi orosz hitelkeret megdézsmálása

Idéntől rendszeressé válik a paksi orosz hitelkeret megdézsmálása

Eddig 100 milliárd forint értékben fizetett ki számlákat az orosz félnek a magyar megrendelő, vagyis a kormány. Az egész projekt során összesen mintegy 110 számlát fog kiállítani a kivitelező.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?