Hirdetés

A Tisztelt Ász! tenisztorna több mint verseny

2019. december 10., 15:26

Ismét kiélezett mérkőzéseket hozott vasárnap a parlamenti képviselők, állami vezetők és volt miniszterek Tisztelt Ász! tenisztornája a Park Teniszklubban. Ez nem csak verseny, hanem a sportbarátok találkozója volt.

Csoportmérkőzésekkel indult a verseny, amelyek során a hasonló tenisztudású párosok játszottak körmérkőzést a továbbjutásért. Volt olyan csoport, amelyben hármas holtverseny alakult ki, így csak a nyert és a vesztett játékok aránya döntött. A helyezésekért vívott szettek javarészt egy-egy ponton múltak. Végül nyolc kategóriában hirdetettek győztest a szervezők: a HGS PR Ügynökség és a Parlament Sportegyesület.

tnsztrn1

Hirdetés

A negyvenkettedik Tisztelt Ász! tenisztorna fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára volt.

A versenyzők között voltak többek között dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Beneda Attila az EMMI helyettes államtitkára, Dankó Béla országgyűlési képviselő (FIDESZ-MPSZ), Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, dr. Gondos Miklós az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Hodruszky Csaba a XVIII. kerületi Kormányhivatal vezetője, Kiss-Parciu Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, dr. Kiss Elemér volt miniszter, Manninger Jenő országgyűlési képviselő (FIDESZ-MPSz), dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott, dr. Sárfalvi Péter az EMMI sportért felelős helyettes-államtitkára, Sonkodi Balázs a Miniszterelnökség miniszteri tanácsadója, dr. Stumpf István volt miniszter és alkotmánybíró, valamint Takács Szabolcs a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa.

A volt országgyűlési képviselők közül részt vettek: dr. Baja Ferenc (MSZP, volt miniszter), dr. Bohács Zsolt (FIDESZ-MPSz), dr. Fazakas Szabolcs (MSZP, volt miniszter), dr. Gógl Árpád (FIDESZ-MPSz, volt miniszter), Gúr Nándor (MSZP), Hónig Péter (MSZP), Juhász Ferenc (MSZP, volt miniszter), dr. Karl Imre (MSZP), Lakos Imre (SZDSZ), dr. Molnár Attila (FIDESZ-MPSz, jelenleg Komárom polgármestere), Puch László (MSZP), Sági István (FIDESZ-MPSz), dr. Steiner Pál (MSZP), Szabó István (FIDESZ-MPSz), dr. Varga István (FIDESZ-MPSz), Varga József (FIDESZ-MPSz), Varga Zoltán (MSZP, volt miniszter).

A Tisztelt Ász! tenisztorna legalább annyira verseny, mint sportbaráti találkozó. A mérkőzések közötti beszélgetések mellett ezt bizonyította az is, hogy dr. Mádi László (volt FIDESZ-MPSz-es országgyűlési képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértője) és Molnár Gyula MSZP-s országgyűlési képviselő is kilátogattak az eseményre, habár ezúttal nem tudtak indulni a tenisztornán.

Az eseményt Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő (FIDESZ-MPSZ), a Magyar Tenisz Szövetség elnöke nyitotta meg, majd adta át a díjakat. Szintén díjátadók voltak dr. Sárfalvi Péter az EMMI sportért felelős helyettes-államtitkára, Ács Zsuzsa a privatbankar.hu ügyvezetője, Forgács István versenyigazgató a HGS PR Ügynökség ügyvezető igazgatója, Juhász Zsolt az Izsáki Házitészta Kft. kereskedelmi igazgatója, Justin István a Szamos Marcipán Kft. ügyvezetője és Pásztor András az mfor.hu ügyvezetője.

tnsztrn2

A teniszben szerzett jártasság alapján, nyolc ágon zajló versenyen több mint ötven mérkőzésen dőlt el a dobogós helyek sorsa.

A 42. Tisztelt Ász! tenisztorna dobogós helyezettjei lettek:

Agassi ág:

I. Sonkodi Balázs - Justin István

Kiss Parciu Péter - Tárczy György

II. Szűcs Lajos – Bohács Zsolt

Molnár Attila – Becker Balázs

Becker ág:

I. Sági István – Tanka Attila

II. Stumpf István - Balázs György

III. Karl Imre – Gondos Miklós

Homonnay Géza – Magyar Atilla

Nadal ág:

I. Pajtók Gábor – Beneda Attila

II. Sepsey Tamás – Polyák László

III. Buda Dóra – Szabó István

Sampras ág:

I. Szűcs Gábor – Harmat Tamás

II. Dankó Béla – Tuska Tibor

III. Fazakas Szabolcs – Harcsár István

Juhász Ferenc – Varga Zoltán

Federer ág:

I. Pintér Sándor – Nagyiványi Tamás

II. Gúr Nándor – Karácsony Mihály

III. Manninger Jenő – Erdei Ferenc

Sárfalvi Pétert – Dorozsmai Gábor

Djokovic ág:

I. Hónig Péter - Kiss Elemér

II. Varga József – Hodruszky Csaba

III. Füredi Károly – Németh Antal

Murray ág:

I. Varga István – Lehocky Tamás

II. Domokos László – Nagy Csilla

III. Takács Szabolcs- Pakányi Pál

McEnroe ág:

I. Gógl Árpád – Spenik Vladimir

II. Steiner Pál – Budai Ferenc

III. Lakos Imre – Egerssy Lajos

Az esemény kiemelt támogatói:

 • Magyar Tenisz Szövetség
 • E.ON Hungária Zrt.

Támogatók:

 • Porsche Hungária Kft.
 • Izsáki Házitészta Kft.
 • Basic Line Kft. (HEAD)
 • Szamos Marcipán

Média támogatók:

 • mfor.hu
 • Mix Magazin
 • piacesprofit.hu
 • privatbankar.hu
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

Mi lesz veled, Magyar Állampapír Plusz?

A 2019-es év a Magyar Állampapír Pluszról, avagy szuperkötvényről szólt. Ez az év mindent felforgatott, így a kötvény eladásai is csökkentek, miközben minden állam óriási kiadásoknak néz elébe. Mi lesz vajon a kötvény sorsa, változhatnak-e a kondíciói? – kérdeztünk elemzőket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

 • BUX35589.60-0.53%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Szavazás

Mit tenne, ha arra gyanakodna, hogy enyhe lefolyású koronavírus-fertőzése van?